luni, 11 iulie 2011

Margarete cu inghetata de kiwi si menta

Cum bine stiti, nu refuz niciodata o inghetata...sau doua...sau trei :))). Pentru inghetata m-am inspirat de la Gaby iar margaretele le am din caietul mamei mele dragi (ea le umplea cu crema).


Ingrediente:

Pentru margarete:
150 g unt
1/2 cana zahar
1/2 lingurita praf de copt
2 oua
~20 linguri faina


Pentru inghetata:
650 g smantana pentru frisca
7 linguri zahar
4 galbenusuri + 4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
5 kiwi
5 linguri sirop de menta

Mod de preparare:

Pregatim margaretele:
Mixam bine untul cu zaharul si galbenusurile.
Batem bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam spuma peste compozitia de galbenusuri.
Adaugam faina treptat si framantam pana nu se mai lipeste aluatul de mana.
Rupem bucatele de aluat si il punem in formele unse cu unt, apasand cu degetul.
Dam formele la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor.

Pregatim apoi inghetata:
Mixam bine smantana cu zaharul iar apoi o dam la frigider.
Amestecam galbenusurile cu zaharul iar apoi le punem pe foc mic, pana se topeste zaharul. Amestecam continuu. Dam apoi deoparte si lasam sa se raceasca.
Curatam fructele de kiwi si le pasam cu furculita. Scurgem sucul lasat si apoi adaugam siropul de menta.
Amestecam frisca batuta cu galbenusurile racite iar apoi o impartim in doua parti.
Una din parti o punem peste kiwi si amestecam usor pana se omogenizeaza.
In frisca ramasa adaugam zaharul vanilat.
Intr-un vas punem 2-3 linguri din compozitia de vanilie iar apoi 2-3 linguri din cea de kiwi cu menta. Alternam cele doua compozitii, pana le epuizam.
Dam apoi vasul la congelator pentru 3-4 ore..
Scoatem apoi inghetata de la congelator. Umplem fiecare margareta cu inghetata si ornam cu caramel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comentarii:

  1. M-am prezentat la o margareta, iar daca are si inghetata, yamiii, bunatate curata... arata demential de bine... Pupici si-o seara delicioasa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Licuta iti multumesc mult. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela repede ca se topeste :))) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunata ideea de a servi inghetata in cosulete. Super, pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sara iti multumesc mult. O zi frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bunaciune ai facut tu aici! Excelent!

    RăspundețiȘtergere
  7. Miha iti multumesc mult. Pe caldura asta numai inghetata as manca :D. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim iti multumesc. O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ceau Ancuta.Sunt....tot A ancuta.As avea si eu o intrebara?? margaretele se pot face si cu untura de porc in loc de unt??eu vreau sa le umplu cu albus de ou si nuca macinata si te rog sa-mi spui daca ies sfarmoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alautul cu untura va iesi mult mai fraged decat cel facut cu unt. Poti folosi si margarina (daca iti place). Facute cu unt nu au fost sfaramicioase.

      Astept sa-mi spui cum ti-au iesit. O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  10. Ce buna este..Ce m-as racori cu o margareta de la tine!pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Hmmm, pe caldurile astea este un desert binevenit!
    Interesanta idee cu cosuletele, imi place! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere