luni, 27 iunie 2011

Tarta cu cirese

Pe weekend am primit o plasa de cirese si dupa ce am mancat pana ne-am saturat, am zis sa fac si ceva dulce :).



Ingrediente:

240 g zahar
2 galbenusuri
400 g faina
1 praf de copt
250 g unt
1 praf de sare
Pentru umplutura:
500 g cirese fara samburi
400 ml sirop de cirese (eu am avut sirop de mure)
2 linguri zahar
1 plic de budinca de vanilie


Mod de preparare:

Incepem cu prepararea umpluturii:
Curatam ciresele de codite si samburi, repede pana nu le fura "inamicul" :))
Amestecam cele 2 linguri de zahr si praful de budinca cu cateva linguri de sirop de cirese.
Restul siropului il punem pe foc impreuna cu ciresele. Le fierbem 5-10 minute. Adaudam apoi budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa apoi dam deoparte si ne ocupam de aluat.
Mixam bine untul moale cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam apoi galbenusurile si mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat lipicios.
In tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt punem 2/3 din aluat si il intindem pe toata suprafata tavii si il ridicam putin pe marginea tavii.
Turnam budinca de cirese si nivelam.
Deasupra punem bucatele aluatul ramas.
Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.
Lasam sa se raceasca in tava apoi punem tarta pe un platou si pudram cu zahar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comentarii:

  1. Tartele cu fructe sunt si preferatele mele. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sara si mie imi plac. Profit pana mai sunt :D
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. 'Neatza Gabitza.
    Multumesc de vizita. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Haplea iti multumesc pentru aprecieri si vizita. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place cum prezenti retele..

    RăspundețiȘtergere