miercuri, 15 iunie 2011

Prajitura Minty Blanc

M-a obsedat prajitura aceasta de cand am vazut-o pe blogul Licutei, apoi a urmat o avalansa de ispite :)). Eu am ales insa o varianta mai putin neagra (dar o voi incerca si pe cea neagra :D). Am ales menta pentru ca musafirii mei sunt mari iubitori de menta (prin musafiri a se intelge: nasul nostru :))) Pot doar sa va spun ca este foarte fina, buna si racoroasa.

Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii iunie in "Dulce Romanie", provocare gazduita de Antonina.


Ingrediente:

200 gr ciocolata alba
200 gr unt
200 gr biscuiti
250 ml frisca lichida
5 linguri sirop de menta
1 lingura zahar pudra
15 gr gelatina


Glazura:
50 gr ciocolata alba
50 gr frisca lichida

Mod de preparare:

Zdrobim bine biscuitii cu robotul. Amestecam pesmetul astfel format cu jumatate din cantitatea de unt topita. Framantam bine pana ia aspectul nisipului ud.
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara. Punem compozitia in tava si o prasam cu o lingura. Dam la frigider pana preparam crema.
Pentru crema:
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece timp de 5-10 minute.
Punem la foc mic 50 ml frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati.. Lasam sa se topeasca apoi dam deoparte si omogenizam. Lasam putin sa se racoreasca. Dizolvam gelatina pe baie de abur si o adaugam peste ciocolata topita. Adaugam apoi restul de unt si zaharul pudra si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam siropul de menta si amestecam.
Mixam cei 200 de ml de frisca ramasa apoi o incorporam in amestecul de ciocolata cu menta.
Punem crema peste biscuiti si dam la frigider cateva ore.
Dupa ce s-a intarit bine crema, rasturnam pe un platou si desprindem usor folia alimentara.

Pentru glazura:

Topim ciololata impreuna cu frisca, la foc mic si lasam putin sa se racoreasca. Ornam prajitura cu glazura usor racita.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 de comentarii:

  1. Superba ideea!...M-am gandit si eu sa fac varianta alba dar cu atatea fructe pe piata am mai amanat putin...Oricum, felicitari pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Laura ma bucur ca iti place. O zi frumoasa iti doresc. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. curat dependenta e prajitura asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am declarat deja mai mult decat obsedata!:))))
    pup,Anca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ancuta iti multumesc tare mult pentru participare !!! O reteta excelenta !! subscriu impresia Gabytei... A deslansat o euforie generala prajitura asta :)) Minunata dulcegarie. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Gaby sunt convinsa ca o vei testa curand ;) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Antonina multumesc pentru gazduire si pentru aprecieri. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Andreea.
    Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  10. hmmm !!..:) de 2 ore ma uit la prajitura asta ...si inca nu am "curaj"..sa o fac :)) de ce ? pt. ca sunt sigura ca in 2 minute ...dispare...si iarasi...."munca in zadar "...dar lasand gluma deoparte....maine se executa....multumesc pt. idee !..:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim multumesc de vizita. Sper sa-ti placa iar munca sa fie "in zadar" :))).
    O zi frumoasa si te astept cu impresii.

    RăspundețiȘtergere
  12. arata super!!!! vreau sa o fac!doresc sa va intreb daca ati folosit o tava de mini chec sau una de chec obisnuita?

    RăspundețiȘtergere
  13. Raluka eu am folosit o tava obisnuita de chec. Spor la treaba si sa-mi spui daca ti-a placut.
    Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  14. si a fost plina la refuz tava?ca eu as face intr-o tava de miin chec care e putin mai mica

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu a fost chiar plina. Cred ca poti incerca si intr-o tava mai mica.

    RăspundețiȘtergere
  16. unde gasesc sirop de menta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am cumparat siropul de menta de la Carrefour.

      O zi frumoasa!

      Ștergere
  17. Hello, this weekend is fastidious in support of me,
    because this point in time i am reading this impressive educational article here at
    my house.

    My weblog - Jayme

    RăspundețiȘtergere