joi, 30 iunie 2011

Prajitura desteapta

A venit si randul acestei prajituri. De multa vreme tot ziceam ca o voi incerca. Este foarte interesanta si da, chiar se alege in cuptor. Are un gust asemanator cremei de zahar ars (sau cel putin, asa mi se pare mie) iar eu nu sunt un fan al cremei de zahar ars. Restul familiei au fost foarte incantati de prajiturica asta "scolita" :)))


Ingrediente:

8 oua
250 g unt
225 g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 plicuri zahar vanilat
300 g zahar


Mod de preparare:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul, vanilia si cele 2 linguri de apa pana devin cremoase si se albesc. Adaugam apoi untul topit, dar nu fierbinte si mixam pana se omogenizeaza.
Cernem faina si o adaugam treptat in compozitia noastra, amestecand bine pana se incorporeaza.
Urmeaza apoi laptele caldut dupa care mixam bine.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in aluat. Va rezulta un "aluat" lichid pe care il turnam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Eu am folosit o tava de 25/35 cm. Daca doriti ca straturile sa fie mai groase, folositi o tava mai mica.

Dam la cuptor, la foc mic, timp de 40-50 de minute. Este de preferat sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet (cateva ore)  iar apoi pudram cu zahar si portionam.

Sursa Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comentarii:

  1. Multumesc mult Gaby.
    Noapte buna!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ancuta, prajitura asta desteapta nu mi-a iesit cand am incercat-o acum muuuult timp :) dar a ta arata delicioasa! week-end placut!

    RăspundeţiȘtergere
  3. A iesit super! Si mie mi se pare ca seamana la gust cu crema de zahar ars :) weekend placut!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Am facut-o si eu acum cativa ani ; este foarte buna !

    RăspundeţiȘtergere
  5. Super ti-a iesit! Ce fain s-au separat straturile!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Nu am facut, dar arata foarte bine si cred ca este delicioasa!...Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Ancuta,premii virtuale te asteapta sa le culegi,la mine pe blog.

    RăspundeţiȘtergere
  8. Mihaela si mie mi-a fost teama ca nu o sa se aleaga.
    Weekend placut!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Asa este Carmen, doar ca mie nu prea imi place crema de zahar ars :(
    O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Mire, Cristina va multumesc mult pentru vizita.
    Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Licuta daca iti place crema de zahar ars, atunci sigur vei fi incantata si de gustul acestei prajituri.
    Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  12. Pansy multumesc. O sa trec pe la tine cat mai curand.
    Un weekend frumos!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Si eu am facut-o si mi-a iesi delicios...numai ca peste am pus si cirese din compot si un pic de zeama....presarat cu zahar pudra... Desavarsit!!!

    RăspundeţiȘtergere
  14. am facut-o si mi-a iesit cam moale. Cred ca trebuia sa o las mai mult. Oricum, nu e pe gustul meu si are o tona de calorii..
    Sorry, raman cu altceva de pe site :)
    Aoa

    RăspundeţiȘtergere
  15. Aoa probabil ca trebuia sa o lasi mai mult in cuptor.
    Aceasta prajitura nu este nici pe gustul meu, pentru ca e asemanatoare cu crema de zahar ars. Dar asta tine de gustul fiecaruia :).
    Sper sa gasesti alte retete care sa iti placa.

    O saptamana frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere