luni, 20 iunie 2011

Prajitura cu rabarbar


Ingrediente:

6 oua
250 g zahar
1 pahar ulei
1/2 pahar apa
1 praf de copt
250 g faina
5-6 tije de rabarbar


Mod de preparare:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. 
Adaugam uleiul si mixam in continuare. Adaugam apoi apa si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi o incorporam usor in aluat, cu miscari de jos in sus.
Turnam aluatul in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.
Tijele de rabarbar le curatam iar apoi le taiem bucatele. Presaram putin gris peste ele iar apoi le asezam in tava, pe toata suprafata aluatului.
Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra, si trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca iar apoi scoatem din tava. Pudram cu zahar si portionam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comentarii:

  1. Tare buna. Si eu am in plan ceva dulce cu rubarba. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pufoasa si buna :)Imi place cum arata !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult Sara. Eu am facut dulceata, pentru ca am primit un brat de rabarbar :)
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Mire. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata tare pufoasa!...Yammy...Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am incercat aceasta reteta si a iesit delicioasa.
    Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana ma bucur ca ti-a placut. O zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  7. am incercat si eu reteta e minunata multumim

    RăspundețiȘtergere
  8. am incercat si eu multe retete postate de tine ,au iesit super multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena ma bucur ca ai incercat si ti-au placut retetele.

      Te mai astept cu mare drag! O zi frumoasa!

      Ștergere
  9. dar nu se mai pune si albusul batut deasupra?in loc de zaharul pudra?ms.sa se creeze acel aspect de spuma.?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceasta este o varianta fara spuma de albus deasupra. Uite aici si prajitura despre care vorbesti: http://laancuta.blogspot.ro/2011/05/placinta-cu-rabarbar.html

      O zi frumoasa!

      Ștergere
  10. bine dar cate minute trebuie sa stea la cuptor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de cuptorul fiecaruia. In reteta am scris pana cad se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii. Asta inseamna ~40 de minute, dar asa cum am spus depinde de cuptor.

      Ștergere