duminică, 5 iunie 2011

Inghetata de capsuni

Suntem mari consumatori de inghetata. Nu refuz o inghetata nici in cele mai friguroase zile de iarna, iar vara...:). Iar pentru ca este sezonul capsunilor, am incercat o inghetata cu iaurt si capsuni, foarte aromata si buna.

Ingrediente:

2 galbenusuri
100 g zahar pudra
150 g iaurt simplu
250 ml frisca lichida
300 g capsuni


Mod de preparare:

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra si le punem la foc mic, pe baie de abur. Amestecam continuu pana se ingroasa putin. Dam apoi deoparte si lasam sa se raceasca.

Spalam capsunile sub jet de apa si le curatam de codite. Punem fructele in blender si le pasam.
Fructele pasate le amestecam cu iaurtul si cu crema de galbenus racita.
Batem frisca putin si o adaugam peste amestecul de capsuni cu iaurt. Amestecam usor pana se omogenizeaza.
Punem apoi in cutie si dam la congelator cateva ore.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comentarii:

  1. Si eu sunt fana inghetata. Mi-ai facut pofta. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te invit la o portie, ca mai am :). O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. ancuto,se vede ca a venit vara!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e Pansy. S-a lasat asteptata, dar pana la urma tot a venit. O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Laura te servesc cu o portie vituala :). Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici eu nu ma pot opri din mancat inghetata. O cupa mai ai pt.mine?? :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am o reteta de spuma de capsuni care este de fapt o inghetata, dar a ta este mult mai buna, cu siguranta in acest weekend o voi incerca!

    RăspundețiȘtergere
  8. Liana o cupa mare, mare iti dau cu mare drag. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Oana sper sa iti placa. Eu nu i-am mai spart acele de gheata formate, pentru ca era tarziu, dar cred ca va fi si mai buna daca dupa 1 ora de stat la congelator spargi acele cu un mixer vertical. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihaela multumesc de vizita. Pup!

    RăspundețiȘtergere