marți, 3 mai 2011

Tort cu iaurt si piersici (pentru Dragos)

Acum doi ani viata noastra s-a schimbat radical, in momentul in care a venit pe lume Dragos. Au fost cele mai emotionante momente din viata mea, si pentru ca a ales sa vina cu aproape 4 saptamani mai devreme (de atunci era foarte curios :)). Au fost doi ani frumosi, plini de emotii si trebuie sa recunosc ca au fost si momente epuizante :).
 La multi ani puiutule, sa cresti mare si sa fi sanatos!!!

P.S. Nu l-am putut sarbatori asa cum se cuvine, din motive contagioase, dar vom recupera :)).


Ingrediente:

Blat:

4 oua
1 cana faina
1 cana zahar
4 linguri ulei
2 linguri cacao
1 praf de sare


Crema:
1 cutie compot mare de piersici
800 ml iaurt simplu
3 linguri zahar
300 ml frisca
10 g gelatina
1 plic vanilie

Mod de preparare:

Pentru blat batem albusuriel psuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam bine pana devine spuma lucioasa.
Adaugam galbenusuriel si amestecam usor.

Amestecam faina cu cacaoa si o incorporam in aluat. La final adaugam uleiul si omogenizam.

Coacem blatul in tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mic pana trece testul scobitorii.
Scoatem blatul de un gratar si lasam la racit.
Taiem apoi blatul in trei.

Crema:
Mixam bine iaurtul cu zaharul.
Hidratam gelatina in 3 linguri sirop de piersici iar apoi o dam cateva secunde la microunde, pana se dizolva.
Adaugam cate o lingura de iaurt peste gelatina si omogenizam. Turnam apoi ge;latina peste restul de iaurt si dam la frigider pana se incheaga.

Mixam bine frisca si o adaugam peste iaurt. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi adaugam piersicile taiate marunt.

Punem pe un platou un blat de tort si insiropam putin cu sirop din compot.  In jurul blatului montam ineleul de tort.
Peste blat intindem jumatate din cantitatea de crema si apoi punem inca un blat insiropat.

Urmeaza restul de crema si ultima foaie de tort.
Dam la frigider, de preferat peste noapte.
A doua zi scoatem inelul din jurul tortului si ornam cu frisca si felii de piersica din compot.

 
Sursa Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 de comentarii:

  1. Ana Maria Jelenszki4 mai 2011, 07:44

    La Multi Ani, pentru puiut! Sa cresteti mari si sanatosi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ana-Maria Jeleszki4 mai 2011, 07:47

    Draga Anca,

    Am facut prajitura Suzette de Sfintele sarbatori. A fost delicioasa si apreciata de toti care au gustat din ea.

    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI!Sa-ti traiasca baietelul,sa fie sanatos si sa aiba parte numai de bucurii alaturi de voi.Insanatosire grabnica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ana-Maria iti multumesc pentru urari. Ma bucur mult ca ti-a placut prajitura Suzette. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Andrea iti multumesc mult pentru urari. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult Alexandrina. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani , puiutului tau scump si drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Medi iti multumesc mult. Pupici si de la mine si de la Dragos.

    RăspundețiȘtergere
  9. BUNA,
    DOAR 10 g DE GELATINA ?? SUNT 800 ml DE IAURT + FRISCA...
    MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  10. ..SI INCA CEVA..PE DEASUPRA TREBUIE SA MAI FACI FRISCA IN DIMINEATA CIND IL SCOTI DE LA FRIGIDER, NU? CA NU A MAI RAMAS FRISCA..
    MERCI.

    RăspundețiȘtergere
  11. asa este, am folosit 10 g de gelatina.
    Tortul l-am ornat a doua zi cu frisca batuta.
    Sper sa-ti placa. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. BLATUL NU MI-A IESIT. UN DEZASTRU. PREA MULT ZAHAR, TU AI SPUS O CANA, O CANA I-AM PUS..DAR CRED CA ESTE PREA MULT...ITI DAU UN SFAT, LA RETETE SPUNE IN LINGURI DE...SAU GRAME..CA FIECARE POATE INTELEGE ALTCEVA CIND SPUI CANA..CIT DE MARE??
    SI CONTINUI SA AM PROBLEME CA BLATUL SE MICSOREAZA SI E MAI MIC DECIT CERCUL...TU PUI CREMA ASA PESTE PRIMUL BLAT, CHIAR DACA IESE PE DEDESUBT?? SPER SA SE INCHEGE PINA MIINE..
    NOAPTE BUNA

    RăspundețiȘtergere
  13. AM PUS O CANA SI AM MASURAT ACUM, AU INTRAT 12 LINGURI DE ZAHAR SI 12 DE FAINA. CIND LA ALTA RETETA DE A TA, LA 6 OUA PUNEAI 6 LINGURI DE ZAHAR + 6 DE FAINA, DECI ACUM TREBUIAU LA 4 OUA, 4 LINGURI DE ZAHAR SI 4 DE FAINA.
    DECI ..UNDE E GRESEALA?

    RăspundețiȘtergere
  14. Mie nu mi s-a parut blatul prea dulce, dar asta tine de gustul fiecaruia. Sigur nu este nicio greseala. Dupa cum poate ai observat la majoritatea retetelor ingredientele sunt scrise in grame sau mililitri.

    Despre blatul care se miscoreaza ti-am raspuns si ieri. Eu folosesc un inel pentru tort pe care pot sa il reglez dupa dimensiunea blatului. Iute cam asa arata: http://www.pentrucopt.ro/accesorii/384-inel-din-inox-pentru-tort.html.
    Cu acest inel nu vei mai avea probleme.

    O seara frumoasa!

    PS: Iti dau si eu un sfat: nu mai scrie cu majuscule pentru ca da impresia ca ai striga.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu e ca e prea dulce, mi s-a sfarmat si nici nu a crescut pt ca zaharul prea mult nu l-a lasat. Nu am avut de unde sa il tai in 3 parti.
    departe de mine gindul de a striga...vezi m-am conformat..

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi pare rau ca nu ti-a iesit. Sigur nu este din cauza zaharului. Si originalul are la fel de mult zahar.

    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Aseara l-am taiat, in fata musafirilor, cu sufletul la gura pt ca nu stiam cum se va vedea blatul meu chinuit si rupt. Dar din fericire nu s-a vazut ca a fost sfarmat si a avut mult succes.
    Nu stiu unde am gresit imi pare rau ca nu mi-a iesit blatul pt ca vreau sa il mai fac si nu vreau sa patesc la fel.
    o duminica placuta si tie!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma bucur ca a avut succes tortul. Ai adaugat zaharul treptat in albusuri? Restul ingredientelor trebuie sa le incorporezi usor in spuma de albus, cu miscari de joc in sus.

    Succes data viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  19. Da, am adaugat treptat zaharul, tocmai asta e ca am facut asa cum ai scis in reteta, nu ies din ea pt ca nu am experienta in facut torturi.
    Ma gindesc ca o fi fost focul prea mare, l-am pus pe la 170 grade, si sus si jos, cind am verificat era tare blatul deasupra, dar cind am bagat scobitoarea a iesit murdara, era nefacut pe dinauntru.
    Cum coci tu? LA cite grade? si sus si jos sau numai sus??Cum??
    Merci.

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu am copt blatul la foc mic (~170 de grade) cu foc de jos. Eu am un cuptor pe gaz.

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu nu ma prea pricep in bucatarie dar mi-am dorit ca de ziua baietelului meu sa ii fac EU un tort :) Reteta asta e usoara iar tortul este extraordinar. Cred ca el mai bun care l-am mancat :) http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/31932_3899307019752_613154115_n.jpg Multumesc pentru Reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai incercat tortul. Pentru orice lucru exista un inceput, iar baietelul tau cred ca a fost fericit.

      Te mai astept cu drag!

      Ștergere
  22. hhmmmm, super delicios si apetisant arata, imi place ca contine piersici si il face foarte racoros si bun pentru oricine, a iesit excelent si cred ca cine l-a gustat a ramas placut uimit, bravo ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult. Musafirilor si sarbatoritului le-a placut.

      Ștergere