duminică, 8 mai 2011

Plachie de peste

Inspiratia a fost Medi, experta in preparate din peste.Te pup, draga mea.


Ingrediente:

1 kg peste
4 cepe
1 pahar vin alb
6 catei de usturoi
2 frunze de dafin
1 cana suc de rosii
sare, piper
patrunjel verde


Mod de preparare:

Curatam bine pestele si il taiem bucati apoi il condimentam cu sare si piper.
Ceapa o curatam si o taiem marunt. Incingem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si 3 linguri de apa si punem ceapa la inabusit.
Intr-o tava asezam ceapa iar deasupra bucatile de peste. Adaugam vinul si frunzele de dafin. Taiem usturoiul feliute si il punem peste peste.

Dam la cuptor la foc potrivit.

Cand este facut de jumatate scoatem din cuptor si adaugam sucul de rosii. Lasam apoi la cuptor pana se rumeneste.

Scoatem din cuptor si presaram patrunjel verde tocat (pe care eu l-am uitat :D)
Servim calda cu mamaliguta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comentarii:

  1. Multumesc mult Felis. O saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatate. Imi plac mult mancarurile din peste. Daca e si o mamaliga.... un deliciu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sara multumesc. Si noua ne place pestele mult. O saptamana linistita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru blog. Eu de fapt il cunosc pe Silviu si pe bunica lui.

    Chiar ma gandeam ca sa mai gatesc si tare m-am bucurat ca am gasit blogul tau cu o gramada de retete foarte bune, ca la mama acasa.

    O sa pregatesc zilele urmatoare o mamaliguta cu peste, ne place tare mult; imi lasa deja gura apa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim iti multumesc pentru vizita si ma bucur ca te pot inspira. Te mai astept pe la mine :).
    Sa aveti pofta!

    RăspundețiȘtergere