miercuri, 4 mai 2011

Pizza cu ceapa si ton


Ingrediente:

Blat:
10 g drojdie proaspata
225 ml apa calda
1/2 lingurita zahar
400 g faina
1 lingurita sare
3 linguri ulei de masline


Sos:
100 ml suc de rosii
cimbru
busuioc
3 linguri bulion cu usturoi si ardei iute (facut in casa)

Topping:
1 ceapa
2 conserve ton in ulei
200-300 g cascaval
1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Amestecam drojdia cu 4 linguri de apa calda. zaharul si 2 linguri de faina. Acoperim si lasam sa creasca 10 minute.
Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea pe margini. Facem o gropita in mijloc si punem apa si maiaua iar apoi uleiul de masline.
Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim si lasam sa cresca 60 minute, la loc caldut.

Intindem aluatul in tava unsa cu ulei (eu am folosit tava mare de la aragaz). Intindem deasupra sosul format prin amestecarea ingredientelor.
Deasupra radem cascaval iar apoi punem tonul scurs bine si maruntit.

Taiem ceapa julienne si o asezam peste ton. Stropim pizza cu o lingura de ulei de masline.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 20-25 minute.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comentarii:

  1. Cum arata!! Ce pofta-ti poate crea!!! :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Gaby. As putea manca zilnic pizza, dar fac destul de rar :D. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Amore italiano... pizza, pizza, pizza... Eu fac doar o data pe luna, ca altfel o maninc daca fac des...

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniela foarte bun argumentul tau :)). Pupici si un weekend cu soare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata pizza ta, plus ca eu sunt mare fan pizza cu ton!!! Yummy, ce bun!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina multumesc. Si eu sunt fan pizza, de orice fel :D. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am incercat aceasta pizza si e buna

    RăspundețiȘtergere