marți, 17 mai 2011

Piept de curcan cu sos de rosii picant


Ingrediente:

800 g piept de curcan taiat felii
3 linguri ulei
3 linguri apa
3 cepe
4 catei de usturoi
2 linguri stafide tocate
1/2 pahar de vin alb
1 cutie de rosii decojite sau pasta de rosii facuta in casa
1/2 lingurita busuioc uscat
1 lingurita oregano
1 lingurita zahar
2 linguri smantana
busuioc proaspat


Mod de preparare:

Taiem carnea felii si o condimentam cu sare si piper.
Incingem putin ulei intr-o tigaie si o prajim bine pe ambele parti. Scoatem carnea pe o farfurie, acoperim si lasam sa stea pana facem sosul.
Incingem intr-o tigaie uleiul impreuna cu apa si adaugam ceapa tocata marunt. Lasam cateva minute la inabusit. Adaugam apoi usturoiul taiat felii si stafidele tocate marunt si mai lasam cateva minute pe foc.

Adaugam apoi vinul si lasam sa fiarba pana se evapora.
Adaugam apoi rosiile sau pasta de rosii, zaharul si condimentele. Acoperim si lasam sa fiarba ~30 de minute, pana scade sosul.
Adaugam cele 2 linguri de smantana si amestecam. Punem si pieptul de curcan si potrivim de sare. Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi stingem focul si adaugam bucuiocul proaspat tocat marunt
Se serveste cald alaturi de garnitura preferata.

Sursa a fost Gaby. Multumesc mult :-*. A fost bun, bun de "ne-am lins pe degete" :) Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Ce apetisant arata. Superba prezentarea. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sara@Miki multumesc mult. O zi frumoasa va doresc.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo, super fain arata, vreau si eu imi place aranjamentul...O zi placuta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult Miodrag. O zi frumoasa si un weekend cat mai linistit!

    RăspundețiȘtergere