joi, 5 mai 2011

Curcan cu mazare si cartofi


Ingrediente:

1 pulpa de curcan dezosata
6 cartofi
1 cutie mica de mazare
1 ceapa verde
1 ardei
2 linguri bulion
1 frunza dafin
2 linguri ulei de masline
cimbru
sare, piper


Mod de preparare:

Spalam carnea si o taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper. Incingem uleiul si punem carnea in ulei pana isi schimba culoarea.

Adaugam apoi ceapa taiata rondele si amestecam putin pana se inmoaie.
Adaugam si ardeiul taiat cubulete si acoperim cu apa. Lasam sa fiarba 15-20 de minute.
Intre timp curatam cartofii si ii taiem cuburi. Adaugam cartofii in oala impreuna cu frunza de dafin.

Cand aproape au fiert cartofii adaugam bulionul si cimbrul si lasam sa dea cateva clocote.

Scurgem mazarea si o adaugam in oala. Mai lasam sa dea 2 clocote apoi stingem focul.

Servim calda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comentarii:

  1. Minunata aceasta mancarica.
    O dupa- amiaza placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Medi. Weekend placut. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Miutel Larisa17 mai 2012, 17:18

    Am facut azi aceasta mancare si a avut un real succes. Foarte simpla, rapida si delicioasa! Mai facem si altele de pe aici!:)Multumim Ancuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Larisa ma bucur mult ca v-a placut reteta.

      Te mai astept si cu alte impresii. O seara frumoasa!

      Ștergere
  4. M-a bucurat ideea si m-am napustit in bucatarie sa o prepar.... si mi-a iesit mmmm un deliciu , multumesc de idee, aveam 3 aripi de curcan si nu stiam cum sa le prepar (nu vroiam la cuptor), dar te-am gasit, si m-am apucat de treaba... multumesc inca o data.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor. Te mai astept cu drag!

      Ștergere