miercuri, 25 mai 2011

Cotlete banatene

O sursa de inspiratie pentru multe din retetele mele este Laura Laurentiu, la fel cum este si pentru reteta de fata, pe care o puteti gasi aici: http://www.retetecalamama.ro/2011/01/cotlete-banatene.html
Cu aceasta retea particip la concursul Bloggospodina gazduit de retetecalamama.ro.
Si acum sa trecem la treaba :)


Ingrediente:

6 cotlete de porc fara os
cate 100 g varza alba pentru fiecare cotlet
1 linguri ulei de masline
5 linguri pesmet
1 ceapa mica tocata fin
2 catei de usturoi tocati
1 lingura cimbru
1 lingura patrunjel verde
1 ou
3 linguri cascaval ras
6 bucatele mici de unt
sare, piper


Mod de preparare:

Tocam varza ca pentru salata si o punem la calit intr-o lingura de ulei de masline.
Amestecam destul de des, pentru a nu se prinde de oala. Calim pana se inmoaie. Potrivim de sare si piper si adaugam putin cimbru (eu am folosit uscat).
Dam de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Carne o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele.
Laura a taiat felii mai groase si a facut cate un buzunar in fiecare bucata. Eu am avut carnea taiata deja, in felii destul de subtiri asa ca nu am mai putut face buzunare.
Condimentam cotletul cu sare si piper.
Pe fiecare bucata de carne punem o lingura zdravana de varza calita.
Impaturim pe jumatate si prindem cu scobitori, astfel incat sa nu iasa umplutura.

Amestecam pesmetul cu ceapa si usturoiul tocate foarte fin. Adaugam cascavalul ras, cimbru si patrunjel. Potrivim de sare si piper.

In alt castron batem oul cu putina sare, ca pentru omleta.
Trecem fiecare bucata de carne prin ou apoi prin amestecul de pesmet. Presam bine cu palma, ca pesmetul sa adere bine de carne.
Asezam fiecare bucata in tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra punem cate o bucatica mica de unt.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade si coacem 15 minute, dupa care intoarcem cotletele pe partea cealalta. Mai dam la cuptor inca 15 minute, pana se rumenesc.
Servim calde cu garnitura preferata. Noi am mancat cu o garnitura de orez cu ceapa verde si marar si salata de varza cu rosii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. delicioase! :P mi-ar place si mie sa pap asa ceva; bafta la concurs! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mirela. Te servesc cu o portie virtuala. Un weekend placut iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. La cum arata, trebuie sa fie demential de bune. Bafta la concurs:)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult Laura. Au fost tare bune. Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere