sâmbătă, 2 aprilie 2011

Tarta cu ton

Imi trebuia o retata rapida si buna. Am gasit-o la Gaby si mi-a placut tare mult. Va spun de pe acum ca a fost facuta, fotografiata si papata in cea mai mare viteza :). Daca va place tonul incercati-o cu incredere, pentru ca merita.


Ingrediente:

Aluat:
300 g faina
1 galbenus
1 lingurita sare pentru coca
100 g unt
putina branza (eu am pus ~150 g cas proaspat)
1 lingurita praf de copt
2 linguri smantana


Umplutura:
2 conserve ton in ulei
200 g smantana
3 oua + 1 albus (ramas de la aluat)
5 castraveti in otet
branza (si aici am pus tot cas, dar se poate pune orice fel de branza)
1 frunza de dafin
nucsoara

sare, piper

Mod de preparare:

Intru-n castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam galbenusul, cele 2 linguri de smantana, branza, untul la temperatura camerei si sarea. Framantam un aluat elastic.

Punem aluatul in tava unsa si il intindem pe toata suprafata.
Pentru umplutura:
Scurgem bine tonul si il punem bucatele peste aluat. Taiem castravetii rondele si le asezam peste ton.

Mixam bine cele trei oua si albusul ramas de la aluat. Adaugam sare si piper, smantana si branza data pe razatoare.
Punem amestecul peste tarta si nivelam. Presaram nucsoara si frunza de dafin zdrobita.

Dam tarta la cuptor, la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.
Lasam sa se racoreasca si portionam. Eu am ornat cu un castravete in otet, taiat rondele. Daca doriti puteti adauga si alte ingrediente. Gaby a pus si masline, eu de data aceasta nu am avut, si nu a fost nici timp pentru cumparaturi :).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. Ce frumoasa ti-a iesit.
    Uite vezi..si eu le fac odata si uit de ele. Acum o imprumut eu de la tine:)))
    Pupici, Ancutz.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-o imprumut cu drag :))).
    Ne-a placut tare mult. Duminica faina!

    RăspundețiȘtergere