vineri, 15 aprilie 2011

Cornuri pufoase cu nuca si cacao

Mi-au placut tare mult aceste cornuri cand le-am vazut la Miha. Au iesit niste cornuri pufoase si bune. Am gasit aluatul pentru cozonacii de Pasti. De data aceasta am framantat cu robotul, sa vad daca vor creste frumos. Rezultatul m-a multumit pe deplin iar efortul s-a redus considerabil :).



Ingrediente:
2 oua
35 g drojdie proaspata
100 g zahar
200 g lapte
60 g unt
550 g faina
1/2 lingurita sare
coaja rasa de la o portocala


Umplutura:
200 g nuca macinata
30 g cacao
100 g zahar
1 lingurita scortisoara
esenta de rom
1 albus
lapte fierbinte (cat cuprinde)
1 galbenus (pentru uns)

Mod de preparare:

Amestecam drojdia cu 50 ml lapte si o lingura de zahar si lasam 10-15 minute pana creste.
In vasul robotului am pus faina si restul de zahar. Am adaugat maiaua, ouale si coaja de portocala si am pornit robotul.
Am adaugat apoi sarea si restul de lapte caldut, in fir subtire. A urmat apoi untul toit, dar nu fierbinte. Am lasat sa framante pana a devenit un aluat elastic, care nu se mai lipea de peretii vasului.
Am rasturnat aluatul intr-un castron, am acoperit si l-am lasat la loc caldut, pana si-a dublat volumul (~1 ora si jumatate).

Intre timp ne ocupam de umplutura.
Amestecam nuca macinata cu zaharul, cacaoa si scortisoara. Adaugam apoi albusul batut spuma si esenta de rom. Amestecam si apoi adaugam laptele fierbinte, cate putin, pana obtinem consistenta dorita.
Am impartit aluatul in doua si din fiecare bucata am intins, pe masa usor infainata, o foaie rotunda groasa de ~ 0.5 cm.
Taiem apoi foaia in 8 triunghiuri.
La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de umplutura si rulam inspre varf, formand cornurile.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 15-20 de minute la crescut.

Ungem apoi cornurile cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte
  Coacem la foc mediu pana se rumenesc.

Pufoase, aromate si bune. Merg perfect langa un pahar cu lapte. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 de comentarii:

  1. Si mie :)))
    Un weekend frumos! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ispititoare cornurile! Arata grozav de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dya iti multumesc. Mi-au placut tare mult, iar aluatul este grozav.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. arata superb,parca ar fi luate dintr-o brutarie profesionista

    RăspundețiȘtergere
  5. Craita iti multumesc foarte mult. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. mie nu miau iesit cred ca nu e buna reteta

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim ce intelegi prin "nu mi-au iesit"? Eu am facut aceasta reteta de mai multe ori, cu rezultate foarte bune. Dupa cum vezi am pus si sursa, careia la fel i-ai iesit.
    Data viitoare sigur iti vor iesi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut reteta , e super buna.Cu siguranta am sa mai fac.
    Merita sa incercati !

    Steluta

    RăspundețiȘtergere
  9. Steluta ma bucur ca ti-au placut. Te mai astept.

    Saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cei 50 ml de lapte amestecat cu drojdia se scad din cei 200 ml lapte scris la ingrediente ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cei 50 de ml se scad din cantitatea totala.

      O zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Eu am pus in total 250 ml lapte si aluatul se lipea

      Ștergere
  11. Eu am pus drojdie uscata 10 g ca aici in Dubai nu exista proaspata si am pus in total 250 ml lapte ( mi am dat seama prea târziu ) ! Acum e la crescut sper sa iasă bine ca la Dvs ! Arata bine tare ! Salivez numai cand ii vad ! Multumesc frumos ! Daca nu iese bine mâine fac cu 200 ml lapte !

    RăspundețiȘtergere
  12. Am mai pus faina ca se lipea aluatul de vas !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aluatul s-a lipit din cauza celor 50 de ml de lapte, in plus. Sigur vor iesi buni. Daca aluatul are prea mult lichid, se poate pune faina, exact asa cum ai facut.

      Am modificat putin reteta, pentru a nu mai creea confuzii.

      Te astept cu impresii. O zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Au ieșit minunate albe pufoase o minune de cornulete ! Multumesc din suflet ! E primul aluat care mi a ieșit perfect inultimul an ! O sa fac același aluat si pt umplutura cu legume sau spanac sau brânză ( mai puțin zaharul ). Multumesc multumesc !

      Ștergere
    3. Cristina ma bucur mult ca ti-au placut. Poti incerca si alte aluaturi. Eu iti recomand Cornurile de Bratislava (http://laancuta.blogspot.ro/2012/07/cornuri-de-bratislava-pozsonyi-kifli.html). Acestea nu au mult zahar in compozitie si poti sa le facu cu diverse umpluturi.

      Te mai astept cu impresii. O zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  13. au iesit super!!!!! ,parca -s cumparati ,ms!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. sh eu am facut.. dar nu sau primit rumeni asa de frumosi,.. dcc :((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg intrebarea. Daca ma intrebi de ce nu ti-au iesit asa de rumene, poate ca e din vina cuptorului: prea putine grade sau le-ai lasat prea putin la cuptor.

      Ștergere
  15. de abia acum v-am descoperit blogul. este o adevarata inspiratie:) incerc si eu reteta aceasta si revin:)

    RăspundețiȘtergere
  16. am revenit, si sunt pur si simplu deliciosi!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca ti-a placut. Te mai astept cu drag si la alte retete si incercari. :*

      Ștergere
  17. Absolut deliciosi...multumim frumos pt reteta !!!

    RăspundețiȘtergere
  18. minunatte cornurile acum le am la crescut hhhhhharata delicios acum de Paste merg cu siguranta....Paste Fericit cu multe bucuriii...

    RăspundețiȘtergere