marți, 29 martie 2011

Urzici scazute si oua ochiuri


Ingrediente:

1 castron urzici proaspete (nu le-am cantarit)
1 ceapa
2 linguri ulei
2 linguri apa
200 ml smantana pentru gatit sau smantana desfacuta cu putin lapte
6 catei de usturoi
sare, piper
oua (in functie de preferinte)



Mod de preparare:

 Curatam urzicile si le spalam bine in mai multe ape. Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste adaugam urzicile si lasam sa fiarba pana devin moi. Le scurgem apoi bine de apa si le tocam marunt.
Curatam ceapa si o taiem marunt. Incingem uleiul si apa si adaugam ceapa.
Sotam putin iar apoi adaugam urzicile tocate marunt.

Amestecam si adaugam smantana. Lasam sa fiarba 5-10 minute, pana scade putin. Potrivim de sare si piper.
Adaugam usturoiul pisat si stingem focul.

Servim calde cu oua ochiuri. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. Pacuretu Teodora11 ianuarie 2012, 10:38

    Minunate retete.

    Va multumim pentru ele

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur mult ca va plac retetele mele. Va mai astept.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere