duminică, 20 martie 2011

Trandafiri din caramele Sugus

Am vazut trandafirii acestia la Dana (pusikmea) si mi-au placut mult. Ieri am avut si ocazia sa-i incerc. Sunt frumosi, de efect si buni (copii au fost tare incantati).


Ingrediente:

caramele Sugus
scobitori
1 mar sau portocala pentru suport
folie alimentara sau celofan

Mod de preparare:

Taiem caramelele bucatele, in functie de cat de mari vrem sa fie petalele. Eu le-am taiat in 4.
Punem bucatica intre doua bucati de folie si intindem bine cu sucitorul. Scoatem apoi petala dintre folii si formam un con in varful unei scobitori.
Infigem scobitoare intr-un mar sau o portocala si continuam cu intinsul petalelor.
Pe masura ce le intindem le lipim in jurul conului. Putem pune cate petale dorim, in functie de cat de mare dorim sa fie trandafirul. Eu am folosit cate 2 caramele la fiecare trandafir.
Modelam apoi marginile petalelor. Si gata trandafirasii pentru ornat.
Mai tarziu va voi arata si ce am ornat cu acesti trandafiri :). Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comentarii:

  1. Sunt foarte frumoase Ancuta si simple de tot, nu imi place deloc sa folosesc pasta de zahar sau mashmallows, am incercat dar m-am enervat cumplit :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult. Sunt primele ornamente pe care le fac. Inca nu am incercat cu pasta de zahar, dar o am in plan cat de curand. Sa vedem ce va iesi :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Super draguti trandafirasii! Mie nu imi place Sugusul la gust, dar pt trandafirasii astia le-as folosi cu drag. Eu nu sunt tare priceputa in ale ornatului si nici nu prea am rabdare la asta, ce-i drept...dar astia mi se par super simpli si rapizi. Si chiar de efect!! O sa ii salvez sa ii tin minte :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc ca postati aceste minunatii!se acopera de curand ziua mea si mi-ar place mult sa fac acesti trandafirashi!multumesc mult pentru idee.Doresc doar sa intreb petalele sunt egale ca marime?petalele de la un trandafir?multumesc si va pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Raluka ma bucur ca iti pot fi de folos.
    Petalele nu sunt chiar egale. Am taiat carameaua in bucatele si apoi le-am intins.
    O zi frumoasa si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere