joi, 17 martie 2011

Pulpa de curcan cu smantana si boabe de mustar


Ingrediente:

600 g pulpa de curcan dezosata
2 cepe
3 catei de usturoi
1 ardei
1 lingura boabe de mustar
1 frunza dafin
sare, piper
salvie
200 ml smantana
ulei de masline


Mod de preparare:

Spalam carnea apoi o stergem cu un servet de bucatarie si o taiem felii. Condimentam cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie si punem carnea la prajit, pe ambele parti.

Dupa ce s-a prajit scoatem carnea pe o farfurie. In uleiul ramas adaugam ceapa taiata julienne si usturoiul taiat felii. Amestecam pana se inmoaie putin ceapa.
Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete mici. Eu am folosit ardei din congelator.
Lasam 2-3 minute pe foc dupa care punem carnea inapoi in tigaie. Adaugam o cana de apa (sau supa), atat cat sa acopere carnea.
Adaugam boabele de mustar, dafinul si putina salvie si acoperim. Lasam sa fiarba 15 minute, pana ascade apa.

Dupa ce a fiert adaugam smantana. Daca este prea groasa o putem subtia cu putin lapte. Lasam inca 5-10 minute la fiert apoi potrivim de sare si stingem focul.

Servim cald cu garnitura dorita. Noi am avut piure de cartofi si gogosar murat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii: