marți, 22 martie 2011

Pandispan

Reteta o am de la Gaby si nu va puteti imagina ce bunatate pufoasa este. ATENTIE: da dependenta!!! :))


Ingrediente:

4 oua
1 cana faina
1 cana zahar
4 linguri ulei
2 linguri cacao
un praf de sare
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa spuma, ca la bezea.
Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie.
Cernem faina si o incorporam usor in aluat, iar la final adaugam uleiul.
Turnam jumatate din aluat in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (o tapetam doar pe fund nu si pe laterale).
In aluatul ramas adaugam cacaoa si omogenizam. Turnam si restul aluatului in tava si cu o furculita dam aspect marmorat pandispanului.
Coacem in cuptorul preancalzit la foc mic timp de 35-40 de minute.
Eu l-am glazurat cu 50 g ciocolata cu lapte topita impreuna cu 3 linguri de lapte.
Este o pufosenie buna, buna!!! Multumesc Gaby!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comentarii:

  1. Minunat arata si asa de frumos s-au intrepatruns cele doua culori. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sara&Miki multumesc mult. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna as dori si eu sa stiu te rog frumos, care este diferenta intre pandispan si chec? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In pandispan nu se pune praf de copt si este ma pufos decat checul.

      Ștergere
  4. fff bun fac si eu dar se mananca repede

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tot ce e bun se mananca repede :).
      O zi frumoasa!

      Ștergere