duminică, 20 martie 2011

Inghetata de cafea cu sos de vin

Pe ultima suta de metri reusesc si eu sa postez o retata cu cafea si vin, ingredientele propuse de Carmen (Bucataria Furnicutilor) pentru provocarea lunii martie din Dulce Romanie. Mi-a placut foarte mult acesta provocare, si asta pentru ca iubesc cafeaua :). Pentru ca imi doresc sa vina vara, m-am gandit ca o inghetata ar fi perfecta.

Ingrediente:

Pentru inghetata:
100 g zahar
4 cesti de cafea espresso
3 galbenusuri
300 ml frisca lichida


Pentru sosul de vin:
250 ml apa
250 g zahar
1 varf de ctit scortisoara macinata
125 ml vin rosu
125 g cirese fara samburi

Mod de preparare:

Caramelizam 50 g zahar si il stingem cu cafeaua. Lasam pe foc sa fiarba pana scade la jumatate apoi lasam sa se racoreasca.
Galebusurile le mixam spuma cu 50 g zahar iar apoi le punem pe foc, la bain marie pana se ingroasa.
Dam de pe foc si adaugam amestecul de cafea cu zahar. Amestecam bine pana se omogenizeaza iar apoi dam la racit.

Batem frisca bine si adaugam crema de galbenusuri si cafea rece.
Omogenizam bine iar apoi punem in cutii si dam la congelator.
Eu am lasat-o peste noapte.

A doua zi am pregatit sosul de vin. Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba 10 minute, dupa care am dat la racit.

Dupa ce s-a racit trecem sosul prin sita sau pasam in blender.
Servim inghetata cu sos de vin si cirese.
Este o inghetata foarte fina si racoritoare iar combinatiea cu sosul de vin este deosebita. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Super inghetata, as manca si eu putin :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mihaela. Te servesc cu o portie virtuala. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. inghetata de cafea e superba!!! Poate asa vine si primavara mai repede :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Carmen. Sa vina cat mai repede, ne-a ajuns frigul :). Pupici!

    RăspundețiȘtergere