joi, 10 martie 2011

Cartofi Hasselback

Este prima data cand fac acesti cartofi. I-am vazut la Miha si mi-au placut tare mult. Multumesc mult draga mea.
Ingrediente:

6 cartofi potriviti
~ 100 g unt aromat
sare, piper



Mod de preparare:

Ar fi de preferat ca acesti cartofi sa fie gatiti cu coaja. Eu i-am curatat si au fost foarte buni si asa :).
Se taie cartofii felii subtiri, dar fara a taia pana jos. Si o idee buna de la Miha: punem cartoful intr-o lingura iar marginile lingurii vor opri cutitul sa taie pana jos.

Umplem fiecare crestatura cu unt aromat si condimentam cu sare si piper dupa gust.


Asezam cartofii intr-o tava termorezistenta si dam la cuptor, la foc potrivit, timp de 1 ora. Incercam cartofii cu furculita.

Se servesc calzi. Sunt foarte buni, asemanatori cu cartofii copti. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comentarii:

  1. ce bunatate,am sa-i incerc de post cu margarina,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Yaya cred ca vor fi buni si de post. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut si noi , ce sa zic super ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-au placut. O zi frumoasa a doresc!

      Ștergere
  4. as pune cascaval in loc de unt ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e o idee prea buna sa pui cascaval, pentru ca trebuie sa stea 1 ora la cuptor, iar cascavalul s-ar rumeni prea tare. Poti sa razi cascaval cu 10 minute inainte de final.

      Ștergere