marți, 8 februarie 2011

Varza calita cu afumatura

Sa nu radeti de felul in care am decorat mamaliga. Mama zicea ca seamana cu un indian :)))
Ingrediente:

200-300 g afumatura (eu am folosit Kaiser)
1 varza alba
2 cepe
1 morcov
ulei
cimbru
marar
2 foi de dafin
piper boabe
4 linguri suc de rosii
1 cana apa

Mod de preparare:



Taiem varza fideluta si o frecam cu sare.
Taiem kaiserul bucati si il prajim in ulei. Nu folositi prea mult ulei pentru ca isi va mai lasa si kaiserul grasime.
Adaugam ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare.
Lasam cateva minute la calit iar apoi adaugam cate o mana de varza si amestecam sa se inmoiaie putin.
Procedam astfel pana punem toata varza.
Adaugam cimbru, marar, foile de dafin si piperul boabe.
Diluam sucul de rosii in o cana de apa si il adaugam peste varza.
Amestecam si bagam oala la cuptor, la foc potrivit pana fierbe varza (45 de minute).
Servim calda cu mamaliguta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comentarii:

  1. Arata foarte bine, bravo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim multumesc. Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. mmm,imi ploua in gura:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Violeta ma bucur ca iti place. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult pentru reteta, am facut azi (fara carne) si a iesit minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tia ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept!

      Ștergere