miercuri, 2 februarie 2011

Rulada cu ciuperci


Ingrediente:

1 cutie ciuperci
1 fir de praz mai maricel
marar
250 g unt sau margarina
300 ml lapte
200 g faiana
4 oua
200 g cascaval
sare, piper

Mod de preparare:

Laptele se pune pe foc impreuna cu 150 g unt si sare.
Dupa ce s-a topit untul se adauga faina toata si se amesteca energic pana se ia aluatul de pe oala.
Se da de pe foc si se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare.
Se pune aluatul cu lingura in tava de cuptor (32/35 cm), tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc potrivit, in cuptorul incins, pana se rumeneste usor pe margini.
Se scoate din cuptor si se rastoarna pe alta hartie de copt.

Pentru umplutura:
Se caleste prazul taiat marunt in cele 100 de grame de unt ramase, pana se inmoaie. Adaugam apoi ciupercile taiate si lasam cateva minute pe foc. Adaugam mararul si potrivim de sare si piper.
Intindem umplutura pe foaie iar deasupra radem cascavalul.

Rulam cat mai strans, ajutandu-ne de hartia de copt.
Dam rulada la rece cel putin 30 de minute inainte de servire.

Sursa Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comentarii:

  1. Super rulada, aspect placut degust sunt sigur ca e bun... Bafta.O zi placuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Miodrag multumesc de vizita si de aprecieri. O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. super ti-a iesit rulada, felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Vio pentru reteta si aprecieri. Tare buna a fost. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu siguranta o voi pregati si eu! Imi place tare mult. Si arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dya multumesc. Poti sa o incerci cu incredere, este tare buna si de efect. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. este de efect atat. la cantitatea de faina , lapte , 4 oua este foarte mult 150 gr unt. dupa ce am luat cratita de foc si am adaugat cele 4 oua pe rand, aluatul a iesit un pic mai gros decat la clatite. aluatul este gras, gretos iar dupa coacere este ca o clatita groasa si necoapta pe suprafata nerumenita. cine doreste o rulada buna incercati site-uri oficiale de retete altfel riscati sa va arunctai produsele la gunoi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca citeai toata reteta ai fi observat ca a mai fost facuta si de altcineva. Ma gandesc ca au fost ouale tale mai mari :)).

      Iti doresc ca in anul ce a inceput sa fii mai bun!

      Ștergere
  8. Draga Ancuţa, As vrea sa încerc rulada zilele acestea și as vrea sa știu ce tava ai folosit, din aceea mare de cuptor? Mulțumesc, Daniela

    RăspundețiȘtergere
  9. Acum am văzut ca ai specificat dimensiunile tăvii mai sus. O zi frumoasa! Daniela

    RăspundețiȘtergere