luni, 28 februarie 2011

Pui marinat cu cartofi la cuptor

Dupa cum am promis am revenit cu o reteta simpla, dar foarte gustoasa. Noua ne place foarte mult gustul de pui dulce-acrisor. Sper sa va placa si voua.

Ingrediente:

1 pulpa de pui intreaga
1/2 piept de pui
8 cartofi
2 cepe mari
5 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
400 ml supa de pui (sau apa)
sare, piper
cimbru


Pentru marinada:
5 linguri bulion
4 linguri ulei de masline
2 linguri miere
1 lingura mustar
2 linguri sos de soia
cimbru
rozmarin
piper

Mod de preparare:

Carnea se spala si se taie bucati mai mari.
Pentru marinada amestecam bine toate ingredientele.
Adaugam carnea peste marinada si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Intre timp ne ocupam de legume. Curatam cartofii si ii taiem fasii mai groase. Condimentam cu sare si piper. Adaugam apoi si cimbru uscat si amestecam bine.

Intr-o tava punem carnea (scoasa intre timp de la frigider). Peste fiecare bucata punem marinada. Asezam apoi cartofii in spatiile ramase goale. Adaugam ceapa taiata julienne si usturoiul taiat felii.

Stopim totul cu 1-2 linguri de ulei de masline si adaugam apoi supa de pui sau apa.
Dam la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora. Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.

Servim cald cu muraturi sau salata.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu