miercuri, 23 februarie 2011

Placinta creata


Multumesc Vladimir (MotanLaOale). Este tare buna.

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
500 g branza de vaci
150 g telemea
150 g branza de burduf
500 ml lapte
400 ml iaurt
6 oua
2 plicuri vanilie

Mod de preparare:

Dezghetam foile de placinta.
Pentru umplutura mixam bine 3 oua iar apoi adaugam telemeaua rasa, branza de burduf si cea de vaci. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Intindem pe masa o foaie de placinta si ungem cu ulei. Punem inca o foaie peste. Pe jumatate de foaie punem 5 linguri de umplutura.
Acoperim cu cealalta jumatate si strangem foaie ca pe un evantai de hartie.
Punem "evantaiul" in tava unsa cu ulei. Procedam la fel pana gatam toate foile de placinta si toata umplutura.
Ungem placinta cu ulei si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~30 minute).
Intre timp mixam celelalte 3 oua si adaugam iaurtul si laptele iar la final vanilia.
Dupa ce s-a rumenit scoatem placinta din cuptor si turnam amestecul de lapte cu iaurt.
Dam la cuptor pentru inca 30 de minute. Placinta trebuie sa fie rumenita frumos.
Lasam sa se raceasca si portionam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comentarii:

  1. Catelus cu parul cret ...fura placinta din cotet...

    RăspundeţiȘtergere
  2. Arata foarte bine. Singura mea problema e ca nu pot asocia nicicum zaharul vanilat cu telemeaua si branza de burduf.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Cristina si eu am avut indoieli, dar nu se simte zaharul vanilat. Dar poti sa nu pui vanilia. Pup

    RăspundeţiȘtergere
  4. Medi multumesc de vizita. Ma bucur ca iti place. Pupici!!!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Dan Irinel si Ionela multumesc mult pentru sustinere. Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Sandrina ma bucur ca iti place. Multumesc pentru vizita. Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Ce placinta superba! Am o placinta in plan, dar nu am nici telemea, nici branza de burduf... trebuie sa ma concentrez sa vad cu ce le inlocuiesc :)

    RăspundeţiȘtergere
  8. Mihaela multumesc. Cred ca merge placinta si cu branza de vaci sau orice alta branza. Pup si o saptamana frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere