joi, 17 februarie 2011

Piept de pui in sos tiganesc

Azi nu am avut timp de stat prea mult prin bucatarie, dar de mancat tot trebuia sa mancam. Asa ca am ales o reteta rapida si foarte buna.
Ingrediente:

1/2 piept de pui
1 ceapa mare
2 ardei (rosu si galben)
3 castraveti murati
1 lingura pasta de ardei
1 cana sos de rosii (sau rosii pasate)
1 frunza de dafin
cimbru
boia de ardei
chili
sare, piper
1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Spalam carnea si o taiem bucatele. Condimentam cu sare si piper.
Punem uleiul intr-o cratita si prajim carnea pe toate partile.
Scoatem apoi pe o farfurie.
In uleiul ramas calim foarte putin ceapa taiata marunt. Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete sau fasii subtiri si castravetii taiati marunt.
Adaugam sucul de rosii si pasta de ardei impreuna cu cimbrul si frunza de dafin si boiaua. La nevoie mai putem adauga putina apa.
Lasam sa fiarba 10 minute apoi potrivim de sare, piper si chili.
Adaugam pieptul de pui si mai lasam sa dea 2-3 clocote.

Se serveste cald cu garnitura preferata. Noi am avut piure de cartofi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comentarii:

  1. oau,oau............:):):)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am facut si eu acum, dar am aduaugat si putin vin alb in sos... foarte bun! multumim de reteta (eu o uitasem).. pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Delicios cred ca a fost, cu adaos de vin. Ma bucur ca v-a placut reteta. O saptamana frumoasa!

      Ștergere