luni, 7 februarie 2011

Pancakes cu iaurt si caramel

Ingrediente:

150 g faina
200 g iaurt
100 ml lapte
2 linguri zahar
1 praf de copt
3 oua
1 praf de sare
esenta de vanilie


Caramel:
50 h zahar
25 g unt
20 ml frisca lichida


Mod de preparare:

Mixam ouale cu un parf de sare pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste.
Amestecam faina cu praful de copt si laptele cu iaurtul.
Punem o lingura din amestecul de iaurt iar apoi una de faina. Mixam in continuare.
Continuam pana incorporam tot iartul si faina. Va rezulta un aluat mai gros decat cel obisnuit de clatite.
Ungem o tigaie cu putin ulei si punem cu polonicul aluat in tigaie. Cand incep sa apara basicute pe suprafata clatiei intorcem pe partea cealalta cu o spatula.
Prajim si pe partea cealalta apoi scoatem clatita pe farfurie. Procedam la fel pana gatam de copt toate clatitele.

Pentru caramel:
Punem zaharul la caramelizat intr-o cratita. Cand a capatat o culoare aurie adaugam untul si amestecam energic. Adaugam apoi frisca si amestecam.
Dam de pe foc si lasam sa se racesca.
Sevim clatitele calde cu sos caramel.
O sectiune pufoasa
Si inca o fotografie ca sa vedeti ce bune au fost :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comentarii:

  1. Aoileu... de la prima fotografie mi s-a facut o poftaaaaa... apetisante rau... Dar a 2-a m-a convins!!....

    RăspundețiȘtergere
  2. Rectific: fotografia in care un pitic mic papa clatita... m-a aonvins... voi face si eu... clar!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felis iti multumesc de vizita. Sper sa-ti placa clatitele. Iar in ce priveste piticul: este un mare mancacios :)

    RăspundețiȘtergere