luni, 14 februarie 2011

Lemon curd


Ingrediente:

 3 oua
155 g zahar
75 ml suc de lamaie proaspat sors
1 lingura coaja de lamaie
85 g unt



Mod de preparare:

Batem ouale ca pentru omleta si adaugam zaharul, sucul si coaja de lamaie. Amestecam pana se omogenizeaza.
Punem amestecul la fiert la bain marin si amestecam continuu pana se ingroasa (10-15 minute).

Dam de pe foc si adaugam untul taoat bucatele. Amestecam pana se topeste apoi dam la racit.

Punem in borcane cu capac si pastram la frigider. In borcane inchise se poate pastra pana la 2 saptamani.
Cantitatile sunt pentru 2 borcane de lemon curd. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. Multumesc eu o fac la micro - unde .Bat 3 oua intregi cu 150 de g zahar si zema de la trei lamii adug o lingura de maizena si 30gr de unt.Bat totul impreuna cu telul si apoi bag la micro-unde cite 1 minut , scot si amestec , se repeta de 3 ori si e gata .Rapid, lejer si bun.
    Incerca sa vezi si tu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru sfaturi. Eu incerc sa folosesc cat mai putin cuptorul cu microunde.

      Ștergere