duminică, 27 februarie 2011

Lasagna

Nu este o reteta originala, este varianta mea, dar e foarte buna :).
Ingrediente:

1 pachet foi de lasgna
600 g carne tocata (de preferat de vitel)
2 cepe mari
3 catei de usturoi
2 morcovi
1 borcan rosii decojite
130 ml vin rosu
sare, piper
cimbru
busuioc
1 frunza de dafin
800 ml lapte
50 g unt
4 linguri faina
parmezan sau cascaval ras (~150 g)

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea sosului de carne. Curatam si taiem ceapa marunt. La fel si usturoiul. Le punem la calit in 2 linguri ulei de masline.
Cand ceapa a devenit translucida adaugam morcovul ras si mai calim cateva minute.
Adaugam apoi carnea si amestecam pana isi schimba culoarea.
Adaugam vinul si lasam sa fiarba pana scade iar apoi adaugam rosiile cu suc cu tot si condimentele.
Completam cu 1/2 cana apa calda si lasam sa fiarba la foc mic. Daca mai trebuie mai adaugam apa.
Lasam sa fiarba cel putin o ora. Dupa ce a fiert potrivim de sare si piper.
Sosul bechamel:
Topim untul intr-o craticioara. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza, fara sa se prajeasca faina. Adaugam treptat laptele cald si amestecam continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin.
Dam de pe foc si condimentam cu sare si piper.
Ungem o tava cu unt si punem un strat de sos bechamel apoi un rand de foi.
Acoperim cu un strat de sos de carne si unul de sos bechamel.
Urmeaza apoi inca un strat de foi si tot asa. Mie mi-au iesit patru straturi.
Ultimul strat va fi de foi pe care il acoperim cu sos bechamel.
Acoperim tava cu folie si dam la cuptor la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Scoatem apoi tava din cuptor, descoperim, si punem cascaval ras sau parmezan (eu am pus cascaval).
Dam tava la cuptor, neacoperita, inca 10-15 minute, pana se rumeneste.
Scoatem din cuptor si lasam putin sa se racoreasca apoi portionam.
Pofta buna! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu