Ingrediente:
8 clatite
250 g branza de vaci
5 oua
2 plicuri zahar vanilat
200 g smantana dulce
250 g zahar
stafide
unt pentru uns vasul
Mod de preparare:
Facem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala). Mie mi-au intrat in tava 9 lcatite, si erea pacat sa las locul gol :))
Preparam umplutura pentru clatite:
Branza de vaci o mixam cu un ou intreg, 1 plic de vanilie 50 g zahar.
Dupa ce s-a omogenizat adaugam stafidele.
Umplem clatitele cu crema de branza, pliind marginile, ca sa nu iasa crema.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam clatitele in tava si ne apucam de preparat sosul de vanilie.
Separam cele 4 oua ramase.
Galbenusurile le mixam cu 1 plic de vanilie si 80 g zahar. Adaugam apoi smantana si omogenizam.
Peste clatite punem bucatele de unt iar apoi turnamsosul.
Dam la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute.
Intre timp batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam apoi 120 g zahar si mixam pana devine lucioasa si zaharul s-a topit.
Scoatem tava din cuptor si montam bezeaua.
Mai dam la cuptor inca 10-20 de minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos bezeaua.
Lasam sa se raceasca, portionam si mancam cu pofta. :)

oricate as manca, tot nu m-as satura, sunt delicioase!!!arata ametitor de bineee!!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana. Si noua ne-au placut. Ne plac clatitele in general, iar acestea sunt chiar deosebite. Un weekend placut!
RăspundețiȘtergeream vazut amandine o saptamana,le-am facut;am vazut capsuni,am facut si cu capsuni;de cateva zile pe astea le vad asa ca poti sa stii ca urmeaza in curand si la mine...mersi ca ai pus pas cu pas!
RăspundețiȘtergereClatitele sunt bune oricand oriunde si sub orice forma.La tine arata de nota 10 plus.
RăspundețiȘtergereAdina sper sa iti placa si spor la treaba. Duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereHaplea iti multumesc pentru aprecieri. Si noua ne plac clatitele oricand, oricum si oricat de multe :). O duminica frumoasa si insorita!
RăspundețiȘtergereSuper !! Trebuie sa le incerc si eu :P
RăspundețiȘtergere