joi, 10 februarie 2011

Ciorba de perisoare

Ingrediente:

1 piept de pui
1 ceapa
2 morcovi
1 patrunjel sau pastarnac
1/2 telina
2 ardei
4 linguri suc de rosii
1 cescuta orez
1 ou
zeama de varza (dupa gust)
tarhon
leustean
patrunjel
sare piper


Mod de preparare:

Pregatim prima data perisoarele. Tocam carnea si o amestecam cu 1 ou, o mana buna de orez spalat, sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza.
Cu mana umeda formam perisoarele pe care le punem in oala in care am pus la fiert apa cu sare.
Lasam sa dea un clocot si spumam.
Cand s-au ridicat deasupra apei adaugam ceapa si celelalte legume taiate marunt.
Lasam sa fiarba 10-15 minute apoi adaugam restul orezului spalat bine.
Cand legumele si orezul au fiert adaugam sucul de rosii si zeama de varza. Lasam sa mai dea un clocot apoi adaugam tarhonul si leusteanul tocate marunt. Gustam si potrivim de sare, daca mai este nevoie (zeama de varza este sarata!)
Servim calda cu patrunjel verde tocat si ardei iute.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. ciorba asta, nu se face in nici un caz asa...e prin definitie gatita cu carne de vita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga prietene, ma bucur ca ai avut curiozitatea sa intri si sa citesti retetele mele. Ceea ce ai gasit aici sunt mancaruri gatite din placere si nu pentru a respecta un tipar.

    In ce priveste definitia perisoarei, da-mi voie sa citez din DEX: "PERIȘOÁRĂ, perișoare, s. f. Preparat de formă sferică din carne tocată (amestecată cu orez și cu alte adaosuri), folosit în alimentație, de obicei fiert."

    O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere