joi, 6 ianuarie 2011

Tarta cu mere


Ingrediente:


10-12 mere
6 linguri de zahar
100 g margarina
6 oua
200 g zahar
1 zahar vanilat
6 linguri faina
1 praf de copt

Mod de preparare:

Se curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii.
Intr-o tava rotunda sau o cratita se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar. Zaharul caramel se intinde pe fundul tavii si putin pe margini (~ doua degete). Se taie margarina bucatele si se pune in tava iar apoi merele, cu partea scobita in jos.
Se da la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie merele. Dupa ce s-au copt merele se scoate tava din cuptor.
Intre timp se face pandispanul. Se separa ouale. Galbenusele se freaca cu zaharul si vanilia. Se adauga apoi faina si praful de copt.
Se bat albusele spuma si se incorporeaza cu grija in aluat.
Se toarna aluatul peste mere si se da la cuptor pana se coace (se incearca cu scobitoarea).
Se desprinde tarta de pe marginea tavii (cu un cutit) si se rastorna pe un platou.
Se poate servi cu frisca (noua ne place simpla).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comentarii:

  1. Buna, in primul rand imi place mult blogul tau pe care l-am descoperit de curand:)
    As vrea sa incerc tarta asta care arata minunat dar nu stiu exact ptr ce e margarina care e listata la indrediente,,,,
    multumesc,
    L.

    RăspundeţiȘtergere
  2. L. ma bucur mult ca iti place blogul meu si te astept.
    Margarina se pune in tava peste zaharul caramel, scrie in modul de preparare :).
    Sper sa iti placa si te astept cu impresii. Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  3. of, am fost eu neatenta, scuze:) mi-au luat ochii pozele cu tarta atat de frumoasa :)
    multumesc!
    L.

    RăspundeţiȘtergere
  4. L nu este nicio problema. Se intampla sa gresec si eu si ma bucur cand ma trage cineva de maneca. Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Buna draga mea,

    Este prima data cand fac o tarta cu mere. Si este dupa reteta ta. Mi-a iesit o minune. :) Toata lumea s-a bucurat de ea.

    Multumesc, Valentina

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Valentina ma bucur ca v-a placut tarta. Te mai astept cu drag!

      Ștergere
  6. cand caramelizezi zaharul ai putea adauga nuci mie mi-a iesit grozava cu nuci

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e rea ideea cu nucile :). La fel de bine merg si cateva visine din dulceata.

      Ștergere
  7. mai sa fie !!!!


    in sfarsit o femeie pe cre o epreciez si eu! e vorba evident despre autoarea blogului/retetelor !

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce onoare pe capul meu... sa fiu singura femeie apreciata :)).

      Iti multumesc pentru vizita si iti doresc o saptamana frumoasa!

      Ștergere