duminică, 16 ianuarie 2011

Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza


Ingrediente:


Blat:
3 oua
100 ml apa fiarta
50 g amidon
30 g faiana
1 lingurita boia
2 linguri pasta de tomate
60 g unt topit
1 lingurita praf de copt
sare

Crema:
200 g crema de branza
1 fir de praz
marar
1 catel de usturoi
tarhon
sare, piper

Mod de preparare:

Blatul:
Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire.
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit.
Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate iar la final spuma, amestecand usor.
Turnam aluatul in tava de 25/35 cm, tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc potrivit 10-15 minute. Testam cu scobitoarea.
Scoatem blatul din cuptor si il rasturnam pe un prosop umed. Rulam blatul in prosop si il lasam asa pana amestecam crema de branza.
Pentru umplutura amestecam crema de branza (eu am folosit Hochland clasic) cu prazul taiat marunt, mararul si tarhonul tocat si usturoiul pisat. Potrivim de sare si piper si omogenizam.
Desfacem blatul din prosop si il lasam sa se raceasca de tot.
Ungem blatul rece cu crema de branza si rulam cat putem de strans.
Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.
A daou zi portionam rulada, in felii mai groase.

 
Sursa  Multumesc Edith
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comentarii:

  1. Ce bine arata , felicitari ! Chiar o admirasem si eu la Edith si mi-am notat-o pe caietelul cu retete in asteptare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mult imi plac mie ruladele astea sarate.......sunt si aspectoase si gustoase.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Vio. Merita incercata rulada. Este tare buna si aspectuoasa. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Pupici Maria. A fost tare gustoasa, simpla si rapida. O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. BUNA, DANIELA SUNT
    IMI PLACE TARE MULT BLOGUL TAU
    SI RETETELE TALE SI DE TINE-MI PLACE !!!!
    IMI PLACE TOT !!!
    FELICITARI SI SA O TII TOT ASA !!!
    DAR... AM O INTREBARE : CE MAI AI IN PLATOUL ALA SI CUM SE FAC ?????
    PENTRU CA MI-AI FACUT ASA O POFTA!!! NOROC CU POSTUL ASTA
    SI PE DEASUPRA SUNT SI INCEPATOARE IN ALE BUCATARIEI
    DAR CUM VINE PASTELE VREAU SA-MI SURPRIND PLACUT SOTUL , MAMA SI PRIETENII
    MULTUMESC DRAGA MEA ANTICIPAT...
    SA AI O ZI FRUMOASA!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daniela iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Ma bucur ca iti pot fi de folos cu acest blog.

    Pe platou mai sunt:
    -Bulgarasi de cartofi cu branza http://laancuta.blogspot.com/2011/01/bulgarasi-de-cartofi-cu-branza.html
    -Chiftelute din ciuperci cu susan http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-ciuperci-cu-susan-16263.html
    -Aperitiv Dobos

    Un weekend frumos si linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut din preparatele tale sunt tare bune.Mult succes pe mai departe.

      Ștergere
    2. Marcela ma bucur ca ai incercat retetele mele si ca ti-au placut. Te mai astept cu drag!

      Ștergere