luni, 3 ianuarie 2011

Rondele de crap pe pat de orez salbatic


Ingrediente:

1 crap fara cap si coada (urmeaza un bors din cap)
200 g orez salbatic
1 morcov
1 ardei gras
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 pahar vin alb
sare, piper
cimbru
lamaie
ulei de masline


Mod de preparare:

Pestele se curata si se spala bine. Taiem pestele rondele si le condimentam cu sare. Le dam la frigider 2 ore.
Ceapa o curatam si o taiem marunt. La fel si usturoiul. Punem ceapa si usturoiul la calin in putin ulei de masline. Adaugam apoi morcovul ras pe razatoare cu ochiuri mici si apoi ardeiul taiat cubulete.
Lasam pana se inmoaie apoi adaugam orezul spalat bine.
Punem 1 pahar de vin peste legume si orez si lasam sa dea cateva clocote, pana scade.
Adaugam o cana de apa, condimentam cu cimbru si potrivim de sare. Lasama sa fiarba pana scade toata apa.
Pestele condimentat il asezam intr-o tava si il stropim cu putin ulei. Adaugam o cana de apa si dam la cuptor, la foc potrivit 15 minute.
Dupa ce a scazut apa de pe orez il asezam intr-o tava pentru cuptor. Aliniem rondelele de crap deasupra si mai punem o cana cu apa si tot lichidul din tava in care a fost pestele.
Dam totul la cuptor, la foc potrivit pana se fierbe orezul si pestele este facut. Daca mai este nevoie mai putem adauga putina apa.
Se serveste cald cu felii de lamaie si va garantez ca este o bunatate :).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii: