luni, 24 ianuarie 2011

Ratuste cu crema de vanilie

Cum noi am mancat eclere cu cafea, trebuia sa fac si pentru Dragos ceva dulce.  Ar trebui sa semene cu ratuste, dar Dragos cand le-a vazut a spus foarte incantat "poio".  Va las sa decideti cine are dreptate: ratuste sau pui? :)

Ingrediente:

Aluat:
250 ml apa
50 g unt
1 zahar vanilat
1 praf de sare
150 g faina
4 oua
Crema:
250 ml lapte
esenta de vanilie
60 g zahar
20 g amidon
2 galbenusuri
100 ml frisca lichida


Mod de preparare:

Aluatul l-am pregatit la fel ca pentru eclere (vezi aici)
Punem aluatul intr-un posh si spritam moate micute, pe tava tapetata cu hartie. Am incercat sa le fac cat mai tuguiate, ca sa semene cat mai mult cu o ratusca.
Dam la cuptor (incins in prealabil) la foc mare timp de 10 minute. Reducem apoi focul si mai lasam inca 10 minute. In primele 10 minute nu deschidem usa cuptorului.
Scoatem din cuptor si le taiem, cat timp sunt inca calde, cu un cutit sau cu foarfeca.
Lasam cojile la racit pe un gratar.

Crema:
Amestecam galbenusurile cu amidonul si 4 linguri de lapte.
Restul de lapte il punem pe foc impreuna cu zaharul. Dupa ce s-a incalzit adaugam galbenusurile cu amidonul. Amestecam incontinuu pana se ingroasa ca o budinca.
Dam de pe foc, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se racesca. Amestecam din cand in cand, sa nu faca crusta deasupra.
Batem frisca bine si adaugam budinca de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza.
Punem crema in posh si umplem ratustele iar apoi pudram cu zahar.
Sunt atat de bune incat am "atacat" si noi cateva ratuste din portia lui Dragos :)) Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu