marți, 18 ianuarie 2011

Pui cu sos de rosii si cus cus


Ingrediente:

2 pulpe de pui
1 ceapa
1 ardei
5 catei de usturoi
5 linguri pasta de tomate sau bulion
1 cescuta apa
sare, piper
cimbru
curry
3 linguri ulei de masline




Pentru garnitura de cus cus:
200 g cus cus
1 ceapa mica
1 ardei
a morcov
1 pastarnac
1 bucata de telina
sare, piper
cimbru
2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Spalam bine carnea si o portionam. Condimentam cu sare si piper.
Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline si asezam carnea in tava.
Curatam ceapa si o tocam marunt. Taiem ardeiul cubulete (eu am avut gata taiat in congelator). Amestecam ceapa cu ardeiul, usturoiul pisat si bulionul. Adaugam sare, piper si cimbru. Daca este prea gros sosul punem o cescuta de apa.

Turnam sosul de rosii peste carne.

Acoperim cu capac si dam la cuptor la foc potrivit, 30 de minute.
Luam capacul jos si mai lasam 10 minute, sa se rumeneasca.

Intre timp pregatim garnitura:
Taiem legumele marunt si le punem la fiert in apa, nu prea multa. Adaugam putina sare.
Cus cus-ul il punem la prajit in tigaie cu 2 linguri ulei de masline. Nu prajim prea tare.

Dupa ce legumele au fiert 10-15 minute adaugam cus cus-ul peste legume si daca mai este nevoie mai adaugam apa. Apa trebuie sa acopere bine pastele. Adaugam cimbru si curry si potrivim de sare. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic.


Servim pastele calde alaturi de pui cu sos de rosii.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu