luni, 10 ianuarie 2011

Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac


Ingrediente:

1 kg muschiulet de porc
4 catei de usturoi
sare, piper
3 linguri ulei de masline
12 felii de bacon
rozmarin
salvie

Pentru sos:
350 g ciuperci champignon
50 ml coniac
1 ceapa
200 ml smantana pentru gatit
cimbru
sare, piper

Mod de preparare:

Carnea se spala si se taie bucati, cam de latimea unei fasii de bacon.
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu uleiul de masline si condimentele.
Turnam marinata peste carne si amestecam bine.
Fiecare bucata de carne o invelim in bacon si apoi le asezam in tava. Acoperim si dam la frigider pentru 2 ore.
Adaugam apoi o cana de apa in tava si dam la cuptor la foc potrivit, pana scade apa si baconul se rumeneste frumos.
Intre timp pregatim sosul:
Ciupercile se curata si se taie felii. Curatam ceapa si o taiem marunt.
Punem ceapa la calit in 2 linguri ulei de masline iar apoi adaugam ciupercile. Lasam cateva minute acoperite cu un capac si amestecam din cand in cand.
Adaugam coniacul si lasam sa fiarba pana scade.
La final adaugam cimbrul si smantana. Lasam sa dea cateva clocote, potrivim de sare si stingem focul.
Servim sosul cald alaturi de muschiuletul in bacon.

Noi am avut garnitura de cartofi crocanti si muraturi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu