duminică, 2 ianuarie 2011

Milch Schnitte

Nu mi-a placut niciodata prajiturica Milch Schnitte din comert. Prajitura aceasta "homemade" mi s-a parut interesanta (mai ales pentru piticul meu Dragos). Am evitat sa o incerc pana acum, pentru ca am ramas cu impresia (si nu stiu de ce) ca e foarte complicat sa faci in casa lapte condensat (si ce m-am inselat :)). Dar cate nu face mama pentru puiutul ei. Nu imi pare rau ca am incercat-o, este foarte buna si mi-a placut chiar si mie :). Reteta este tot de la Miha care la randul ei o are de la Gabriela Cara. Va multumesc fetelor!


Ingrediente pentru foi:

4 oua
80 g zahar
20 ml lapte
100 ml ulei
2 linguri gris macinat
2 linguri cacao
2 linguri faina
2 linguri miere
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat


Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul si vanilia pana se albesc.
Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si o incorporam in galbenuse.
Adaugam treptat laptele si amestecam bine, apoi uleiul si mierea.
Albusele le batem spuma si le incorporam usor in aluat.
Aluatul se imparte in doua. Se coc 2 foi in tava tava de 30/34 cm, tapetata cu hartie de copt, 10-12 minute la 170 de grade.
Se scoate foaia din tava si se lasa sa se racesca. Desprindem hartia doar dupa ce s-a racit foaia, astfel se va desprinde usor.

Crema:

200 g lapte condensat (eu am avut lapte condensat facut dupa reteta aceasta)
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
6 g gelatina
1 lingura cu varf de miere
1 plic zahar vanilat

Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte.
Gelatina hidratata 10 minute in cateva linguri de apa rece se amesteca cu 50 ml lapte si se pune pe foc mic, pana se dizolva. Nu se lasa sa fiarba, pentru ca se distruge.
Se ia de pe foc si se amesteca cu laptele condensat. Adaugam apoi mierea si vanilia si amestecam bine.

Amestecul format il adaugam in frisca batuta tare si amestecam pana se incorporeaza.
Dam la frigider pana se intareste.
Dupa ce s-a intarit crema punem o foaie apoi intindem crema si acoperim cu cealalta foaie.

Dam la frigider 2-3 ore, dupa care se va taia cu foarte mare usurinta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Bestial arata, vreau sa fac si eu dar sub forma de tort, crezi ca e prea multa crema pentru un tort din 2 foi? Multumesc si iti doresc un 8 Martie frumos!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita. Cred ca poti face foarte bine si tort, eu insa cred ca l-as face cu 3 foi.
    O zi frumoasa iti doresc! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceau Ancuta.Sunt Ancuta si azi am facut si eu prajitura aceasta,ii foarte buna si mi-a iesit de minune.Multumim mult Ancuta.O zi buna sa ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ancuta ma bucur ca ti-a placut prajitura. Mi-am si uitat de ea. Cred ca o voi repeta si eu cat mai curand.
      Pupici si un weekend frumos!

      Ștergere