marți, 25 ianuarie 2011

Kaiserschmarrn

Clatite "rupte" tiroleze

Ingrediente:

100 g stafide
3 linguri esenta de rom
3 linguri apa
6 oua
esenta de vanilie
1 lingura zahar
1 praf de sare
250 g faina
500 ml lapte
50 g unt
zahar pudra


Mod de preparare:


Stafidele le inmuiem 30 de minute in apa cu esenta de rom.
Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu vanilia, un praf de sare si zaharul.

Adaugam apoi faina alternand cu laptele mixand in continuare.
Adaugam untul topit si omogenizam.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam in aluat. Incorporam usor spuma.
La final adaugam stafidele scurse de zeama si omogenizam.
Punem aluatul de clatite in tava in care am topit unt. Clatita trebuie sa aiba aproximativ 1 cm grosime. Lasam sa se prajeasca pe o parte apoi o impartim in 4 si o intoarcem.
Prajim si pe partea cealalta, o rupem bucatele si o scoatem pe o farfurie.
Procedam la fel cu restul de aluat.
Se pudreaza cu zahar si se servesc cu mousse de mere:
500 g mere se curata si se taie bucatele. Punem merele la fiert in 50 ml apa si lasam sa fiarba 10 minute. Pasam apoi merele, adaugam 1 lingura de zahar si scortisoara.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu