luni, 10 ianuarie 2011

Ghoriba (Fursecuri Maroc)

Am vazut reteta de multa vreme la Miha si acum am ajuns sa o fac. Mi-au placut tare mult. Sunt foarte gustoase si aspectuoase.

Ingrediente:

2 oua
150 g zahar
40ml ulei
50g unt
esenta de vanilie
350 g faina
1 lingurita praf de copt
zahar pudra

Mod de preparare:

Ouale se mizeaza impreuna cu zaharul pana devin spuma.
Adaugam untul topit si uleiul iar apoi esenta de vanilie si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia de oua. Amestecam pana se incorporeaza. Acoperim vasul cu folie si dam la frigider pentru o ora.
Dupa ce a stat la frigider formam bilute din aluat si le tavalim prin zahar pudra.
Asezam bilutele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit 20 de minute.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. Buna,am facut aceasta reteta si au iesit foarte bune,pufoase si fff fff gustoase va recomand sa incercati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioan iti multumesc pentru apreciere. Ma bucur ca ti-au placut.

    O saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere