marți, 11 ianuarie 2011

Ficat in lapte si mazare cu ciuperci


Ingrediente:

500 g ficat de curcan
1 cana de lapte
sare, piper
faina
1 cutie mazare
1 ceapa
1 morcov
1 borcan ciuperci
1 lingura bulion
marar
sare, piper
2 catei usturoi

Mod de preparare:

Spalam ficatul bine si il curatam de pielite. Il taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper.
Punem ficatul intr-un caston si turnam laptele peste, atat cat sa-l acopere. Acoperim vasul si dam la frigider 2 ore.
Intre timp pregatim mazarea.
Ceapa o curatam si o taiem marunt. Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam morcovul si mai lasam putin pe foc amestecand.
Adaugam ciupercile si apa cat sa acopere legumele.
Lasam sa fiarba pana sunt ciupercile moi iar apoi adaugam mazarea si o lingura de bulion.
Lasam sa dea cateva clocote, potrivim de sare si adaugam mararul tocat si usturoiul pisat. Daca este nevoie putem adauga o lingura de faina desfacuta in putina apa. Se mai da un clocot si se stinge focul.
Ficatul il scurgem bine de lapte si il tavalim putin in faina. Prajim ficatul in ulei incins pe ambele parti iar apoi il scoatem pe servetele absorbante, pentru a scurge excesul de ulei.
Servim ficatul cald alaturi de mazare si ciuperci.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Ce bun! Imi place mult blogul tau!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Danutza. Te mai astept sa-mi treci pragul. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. toate retetele arata bine,banuiesc ca sunt super gustoase.felicitari.........

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim iti multumesc si te mai astept!
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere