duminică, 23 ianuarie 2011

Eclere cu crema de cafea


Ingrediente:

Aluat:
250 ml apa
50 g unt
1 zahar vanilat
1 praf de sare
150 g faina
4 oua

 Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.
Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.
Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala.
Dam de pe foc si adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.
Punem aluatul intr-un posh si pritam bastonase de marimea unui deget, pe tava tapetata cu hartie.
Dam la cuptor (incins in prealabil) la foc mare timp de 10 minute. Reducem apoi focul si mai lasam inca 10 minute. In primele 10 minute nu deschidem usa cuptorului.
Scoatem din cuptor si le taiem, cat timp sunt inca calde, cu un cutit sau cu foarfeca.
Lasam cojile la racit pe un gratar.

Glazura:
1 lingura cafea solubila
2 linguri esenta de rom
150 g zahar pudra

Amestecam zaharul pudra cu cafeaua si esenta de rom. Ungem capacele eclerelor cu glazura si le punem deoparte.

Crema:
250 ml frisca lichida
2 lingurite cafea solubila
1 lingura zahar pudra

Batem bine frisca apoi adaugam cafeaua si zaharul pudra.
Punem crema in posh si umplem eclerele. Punem capacele glazurate si putem servi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii: