marți, 25 ianuarie 2011

Curcan cu smantana


Ingrediente:

500 g carne de curcan
1 ceapa
2 ardei
1 borcan ciuperci
1 lingura faina (optional)
1 lingura bulion
250 ml smantana
5 catei usturoi
cimbru
sare, piper
2 linguri ulei de masline
1 frunza dafin

Mod de preparare:

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper.
Incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile.

Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute.
Scurgem ciupercile si le adaugam peste carne. Adaugam apa cat sa acopere carnea.

Adaugam bulionul, cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba. Daca mai trebuie mai adaugam apa.
Cand carnea a fiert adaugam smantana si eventual o lingura de faina desfacuta in putina apa.
Adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare si mai lasam sa dea cateva clocote.

Se serveste cald, noi am mancat cu mamaliga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Delicios! Cu mamaliguta...mmmm...vai, ce foame mi s-a facut! :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Credeam ca numai Gaby e "moarta" dupa mamaliga :))). Pupici si multumesc de vizita

    RăspundețiȘtergere
  3. ce fainut arata,nu-mi imaginam ca rotitele sunt din mamaliga pare asa de deosebit pe farfurie si noua ne place mamaliguta cu branzica,cu smantana,cu topaluta si cate si mai cate retete sunt

    RăspundețiȘtergere
  4. Doinitza multumesc de vizita. Ma bucur ca iti place. Si noi mancam cu mare drag mamaliga. Pup

    RăspundețiȘtergere