luni, 3 ianuarie 2011

Chec din piept de curcan


Ingrediente:

800 g piept de curcan dezosat
1 morcov
2 cartofi
1 ou
1 felie de paine
6 catei de usturoi
sare, piper
verdeturi de Provence
4 oua


Mod de preparare:

Fierbem ouale tari (10 minute dupa ce incep sa fiarba). Le asam la racit in apa rece iar apoi le curatam si le taiem pe lung.
Carnea o tocam prin masina sau cu robotul.
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel procedam si cu morcovul. Miezul de paine il inmuiem in lapte.
Adaugam legumele rase peste carne iar apoi painea stoarsa bine, oul, usturoiul pisat si condimentele.
Amestecam bine si lasam sa stea cateva minute.
Ungem o tava de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Punem jumatate din compozitia de carne in tava iar apoi asezam jumatatile de ou.
Acoperim cu restul de carne si dam la cuptor, la foc potrivit, 1 ora (pana se rumeneste deasupra).
Lasam putin sa se racoreasca apoi intoarcem checul pe un platou si il portionam.
Se poate manca atat cald cat si rece.

Sursa Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. ce bun trebuie sa fie checul asta!Felicitari pt blog!!!Mari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Mari. Te mai astept cu drag! >:D<

      Ștergere