marți, 18 ianuarie 2011

Chec din albusuri

Pentru ca mi-au ramas albusuri de la ultimele prajituri m-am gandit sa fac un chec. Eu am folosit doar 6 albusuri (ca doar atatea mi-au ramas) si astfel am micsorat putin si restul cantitatilor.

Ingrediente:

8 albusuri
150 g zahar
150 g faina
1 lingurita praf de copt
100 g nuci taiate marunt
50 g stafide
50 g unt
coaja rasa si zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor.
Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in spuma.
La final adaugam nucile si stafidele taiate marunt.
Amestecam usor pana se incorporeaza.
Turnam aluatul in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Se testeaza cu scobitoarea.
Scoatem checul din tava, desprindem hartia si lasam la racit pe un gratar.
Dupa ce s-a racorit il pudram cu zahar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu