miercuri, 12 ianuarie 2011

Cartofi frantuzesti


Ingrediente:

8 cartofi
5 oua
200 g cascaval
5 linguri smantana
1 cescuta lapte
unt pentru uns tava
sare, piper

Mod de preparare:

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si ii taiem felii.
Ouale se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. La fel se trrec prin apa rece, se curata si se taie felii.
Ungem o tava cu unt si punem un rand de felii de cartofi. Condimentam cu sare si piper.
Urmeaza un rand de felii de ou iar apoi cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.
Continuam cu inca un rand de cartofi, ou si cascaval.
Ultimul rand va fi unul de cartofi.

Deasupra turnam smantana amestecata cu laptele si radem putin cascaval.
Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.
Se servesc calzi. Noi i-am mancat langa creier pane.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. Ce smântână folosiți ca să nu lase zer la fundul vasului? Sau poate de la brânză mi a lăsat... rețetă e tentantă, aștept răspunsul dvs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc smantana cu 25% grasime. Este foarte groasa si adaug putin lapte. Poti sa elimini laptele. Sper sa-ti reuseasca. Te astept cu impresii.

      Ștergere