miercuri, 5 ianuarie 2011

Cacciatore (friptura in stil vanatoresc)


Ingrediente:

4 pulpe
200 g ciuperci
2 cepe potrivite
2 rosii
100 ml vin alb
2 catei de usturoi
ulei
sare,
piper
cimbru,
oregano


Mod de preparare:

Se curata si se spala pulpele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in tigaia cu ulei si se rumenesc.
Dupa ce s-au rumenit se pun intr-un vas pentru cuptor Ceapa si usturoiul se taie marunt. Se calesc in putin ulei si apoi se pun in vasul de yena peste pulpe. Punem si uleiul in care s-a calit ceapa.
Rosiile se decojesc si se taie marunt. Se pun pe foc impreuna cu ciupercile taiate, vinul si putina apa. Se lasa sa fiarba 10 minute. La final se condimenteaza cu sare, piper, oregano si cimbru. Se pun peste pulpe si ceapa.
Se acopera cu capac si se da la cuptor 30 de minute.

Se serveste calda cu garnitura preferata.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu