vineri, 21 ianuarie 2011

Budinca de paste cu lapte si cascaval

Ideea mi-a dat-o Amalia, am mai modificat eu putin si a iesit cam ce vedeti, adica o bunatate.

Ingrediente:

300 g paste
550 ml lapte
4 oua
5 linguri zahar
esenta de vanilie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
150 g cascaval
putin unt pentru uns tava
pesmet


Mod de preparare:

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs.
Mixam ouale cu un praf de sare si adaugam zaharul.
Adaugam apoi laptele caldut, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
La final adaugam cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si omogenizam.
Ungem o tava termorezistenta cu unt si o tapetam cu pesmet.
Punem pastele in tava iar desupra turnam amestecul de oua cu lapte.
Dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Lasam putin sa se raceasca iar apoi portionam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu