luni, 13 decembrie 2010

Tort "Death By Chocolate"

.... pentru ca a fost ziua soacrei mele, si pentru ca e "moarta" dupa ciocolata

Ingrediente:
Blat:

300 g unt
300 g ciocolata amaruie
5 oua
5 linguri zahar
1 praf de sare
150 g faina
1 praf de copt
 

Crema si glazura:

400 ml frisca lichida
400 g ciocolata de menaj
30 g unt

Bomboane de ciocolata:

150 ml apa
1 cana zahar
100 g unt
2 linguri cacao
2 cani lapte praf
nuca de cocos
 
Mod de preparare:
 
Blatul:
Se topeste untul si se adauga ciocolata bucatele. se lasa sa se topeasca, la foc mic.

Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, pana isi dubleaza volumul.

Se adauga faina si praful de copt iar apoi amestecul de ciocolata cu unt. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca (de preferat peste noapte), iar apoi se taie de doua ori, pe orizontala.

Crema si glazura:
Se pune frisca si cocolata rupta bucatele intr-un vas si se lasa la topit, la foc mic. Dupa ce s-a topit se imparte din doua, si in una din ele se pune untul si se mesteca pana de topeste. Aceasta va fi glazura.

Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.

Bomboane de ciocolata (by Miha):
Se amesteca apa cu zaharul  si se pun la fiert, pana se leaga. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga cacaoa si laptele praf. Se amesteca pana se omogenizeaza. Cu mainile unse cu unt, se formeaza bilute, care se tavalesc bine prin nuca de cocos.

Asamblarea:
Frisca si ciocolata topita se bat bine cu mixerul pana se intareste.
Glazura (cea in care am bagat untul) se pune putin pe foc, pana devine fluida.
Se pune o foaie de blat, jumatate din crema de ciocolata, cealalta foaie si restul cremei. Deasupra se pune ultima foaie de blat.

Se pune glazura deasupra si de intinde pe toata suprafata tortului.
Se orneaza cu bombonele de ciocolata, frisca batuta si bomboane de ciocolata cu cocos.
 Iar asa arata sectiunea:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. super frumos si bun...succes la concurs!adasev12

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Ada pentru aprecieri si pentru sustinerea la concurs. Pup

    RăspundețiȘtergere