duminică, 19 decembrie 2010

Somn la cuptor


Ingrediente:

1 somn fara cap si coada (intreg avea 1,7 kg)
2 cepe
1 morcov
2-3 rosii sau bulion
4 catei de usturoi
2 ardei
200 g cascaval
cimbru
sare, piper




Mod de preparare:

Asa a aratat pestele inainte de preparare. Din cap si coada am facut bors.

Pestele se curata, se spala si se sareaza. Se lasa la frigider 1 ora.
Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Ardeiul si morcovul il taiem cubulete.
Intr-o tava pentru cuptor asezam bucatile de somn.
Punem deasupra ceapa taiata, ardeiul, morcovul, rosiile taiate marunt (sau bulionul) si usturoiul pisat. Presaram cimbrul deasupra.

Punem 100 g cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Acoperim cu capac si dam la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.
Scoatem apoi tava din cuptor si radem restul de cascaval deasupra.
Mai dam la cuptor, fara capac inca 10-15 minute.

Portionam si stropim cu zeama de lamaie.
Noi am mancat cu mamaliguta si a fost o bunatate.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. EXTRAORDINAR DE BUNA!
    Avand in vedere ca sunt barbat, cochetez cat de cat cu bucataria, dar nu sunt cel care gateste mancarea de zi cu zi in casa, vreau sa spun ca a iesit minunata. Reteta am respectat-o aproape in totalitate cu deosebirea ca am pus ceva mai multe rosii pentru ca imi place mai mult sos in mancare si am bagat-o la cuptor intr-un vas roman.
    Mii de multumiri Ancutei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai ma bucur mult ca ti-a placut. Te mai astept sa incerci si alte retete.
    Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere