marți, 21 decembrie 2010

Salam de pui


Ingrediente:

1/2 piept de pui
1 pulpa superioara dezosata
1 lingura gelatina
5 catei de usturoi
busuioc si oregano
2 linguri otet balsamic
sare, piper




Mod de preparare:

Carnea se spala si se taie fasii. Se pune intr-un vas carnea, condimentele, usturoiul pisat, putin ulei de masline si otetul balsamic. Se amesteca bine.

Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore.
Pe un tocator de lemn se intinde pielea de pe piept,spalata bine. Se aseaza fasiile de carne una langa alta si se presara gelatina deasupra.

Rulam pielea de pui cat putem de strans si legam capetele cu ata. (la mine nu prea s-a putut, pewntru ca a fost cam mica pielea).
Salamul astfel format se ruleaza intr-o punga pentru friptura (rezistenta la temperaturi inalte) si se leaga la capete si pe toata suprafata salamului.

Se pune la fiert intr-o oala cu apa, cu capac, 1 ora- 1 ora si jumatate.
Se scoate pe un tocator de lemn si se pune deasupra o greutate. Se lasa sa se raceasca iar apoi se da la frigider.



Sursa Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Ce-mi place sa mananc la tine Ancuto.Si ce bine arata acest salam de pui.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. O seara frumoasa Medii. Ma bucur mult ca iti place. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Andreea. Te mai astept pe aici. Pup!

    RăspundețiȘtergere